Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fabiusov komentar

Francuska kaže da je Asadov kraj blizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je u nedjelju kao vjeruje da će sirijski predsjednik Bašar al-Asad uskoro pasti te da novu oporbenu koaliciju treba poduprijeti kako ekstremisti ne bi preuzeli nadzor nad zemljom.

'Mislim da se približio kraj Bašara al-Asada', rekao je Fabius za Radio RFI.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Science Po Protjerano je 70-ak prosvjednika Prosvjedi ne staju ni u Francuskoj: Policija evakuirala propalestinske prosvjednike Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian (Foto: AFP) Nakon udara u Siriji Francuski ministar vanjskih poslova: Na Rusiji je da prisili Asada na političko rješenje

On je rekao da je napad sirijskih snaga na palestinski izbjeglički kamp, pri čemu je stradalo 25 ljudi, nazvao 'skandaloznim'.

Sirijski bombarderi raketirali su u nedjelju palestinski izbjeglički kamp Yarmouk u Damasku, pri čemu je smrtno stradalo 25 ljudi koji su se sklonili u džamiju, objavili su oporbeni aktivisti.

>> Čelnik Hezbollaha: Sirijski pobunjenici ne mogu pobijediti

Oni tvrde da su se izbjeglice sklonile u džamiju, nastojeći pobjeći pred raketiranjem predgrađa Damaska. Ovo je prvi zračni napad na izbjeglički kamp za koji se zna, od početka pobune protiv predsjednika Bashara al-Assada započete prošle godine.

Yarmouk se nalazi na jugu Damaska i ne nalazi se na 'ruti' Assadovih snaga koje već nekoliko tjedana nastoje spriječiti pobunjenike da dopru do njihovih uporišta. U Siriji trenutačno boravi više od 500.000 palestinskih izbjeglica, a većina ih je smještena u Yarmouku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene