Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak sukoba

Čelnik Hezbollaha: Sirijski pobunjenici ne mogu pobijediti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fayed Hasan Nasrallah, čelnik libanonskog šijitskog militantnog pokreta Hezbollah, u nedjelju je rekao da pobunjenici u Siriji ne mogu iznijeti pobjedu u 21 mjesec dugom ustanku protiv predsjednika Bašara al-Asada.

'Stanje u Siriji postaje složenije no svi koji misle da oružana oporba može riješiti stanje na terenu vrlo, vrlo, vrlo griješi', rekao je Nasrallah, čvrst Asadov saveznik.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Slika nije dostupna Rat u Siriji Živci od čelika: Vozač čekao zadnji čas da izbjegne protuoklopnu raketu

Sirijski pobunjenici optužuju Hezbollah da šalje borce u susjednu Siriju kako bi pomogli Asadu savladati, uvelike sunitsku, pobunu. Hezbollah niječe te optužbe.

>> Sirija: Pobunjenici zauzeli zgradu vojske

U pobuni su sukobljeni suniti s Asadovom sektom alavita, izdankom šijitskog islama. S obzirom na sunitsko-šijitske sektaške napetosti u regiji sukob u Siriji je u redove pobunjenika privukao sunitske radikale iz inozemstva. No Nasrallah, čiji šijitski pokret sunitski tvrdolinijaši preziru, je rekao da su Zapad i neke arapske države namamili borce povezane s al Kaidom u Siriju kako bi tamo bili ubijeni.

'Upozoravam al Kaidu; Amerikanci i europske države i arapske i islamske države postavili su vam klopku u Siriji i otvorili vam bojno polje kako bi došli iz cijelog svijeta i bili ubijeni i međusobno se ubijali...', rekao je Nasrallah. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene