Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grčka ostaje sama

Francuska: Europu neće ugroziti grčki problemi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski ministar finacija Michel Sapin boravi na proljetnom zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washingtonu.

Europu neće ugroziti grčki problemi, Grčka je ta koja će trpjeti zbog problema vezanih uz njezinu financijsku situaciju zbog toga što je Europa stvorila zaštitne mehanizme, kazao je francuski ministar finacija Michel Sapin u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza europskih zemalja Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare

"Ukoliko se nešto štetno dogodi, to će biti ozbiljno za Grčku, za grčko stanovništvo, a ne za druge države eurozone. Uopće nismo u istoj situaciji u kojoj smo bili prije četiri ili pet godina", kazao je Sapin novinarima.

Grčka opet propada, za par tjedana imat će izbor: Platiti plaće ili dug MMF-u

"Naučili smo izgraditi zidove kojima se štitimo, kojima štitimo svoj bankarski sektor, štitimo ostale zemlje od toga da postanu izložene ukoliko se nešto dogodi u Grčkoj. Europa je puno snažnija. Europa se je zaštitila od turbulencija. Opasno je za Grčku."

Sapin boravi na proljetnom zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washingtonu.

"Grčka mora poštivati pravila koja važe za sve države... u eurozoni", rekao je Sapin.

"Grčka nije potpisala samo memorandum, ona je potpisala ugovore, stavila je potpis na obveze. Te obveze moraju se poštovati", dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene