Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici napokon odlučili saznati

Fotografije duhova, montaže ili igra svjetla?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosije o pojavama duhova znanstvenici će detaljno proučili ne bi li riješili zagonetku i otkrili radi li se tu uistinu o paranormalnim pojavama ili je stvar u nečem drugom.

Znanstvenici su pozvali ljude da im pošalju fotografije na kojim se navodno pojavljuju duhovi kako bi ih proučili u najsitnije detalje, piše Daily Mail. Tako se u sklopu Edingbourg znanstvenog festivala na njihovu online adresu očekuje prispjeće tisuća paranormalnih fotografija koje će biti izložene na službenoj web stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pilot ostao u potpunom šoku! Misteriozna duga okružila zrakoplov pa nestala Slika nije dostupna Lom svjetlosti preko kristala leda FOTO: Čudna pojava na nebu navijestila snijeg i mraz

'Odprilike jednom na mjesec dobijem dobru fotografiju duha na kojoj mi odmah nije jasno o čemu se radi. No, često se ljudima čini da vide lice duha,  a zapravo se radi o igri svjetla. Ljudski mozak je programiran da odmah zapaža lica, kao što ih npr. vidimo u oblacima, a to je zbog toga što su lica najbitnija stvar koju uočavamo oko sebe', rekao je profesor Richard Wiseman koji proučava paranormalne događaje.

'Prilično sam skeptičan i u većini slučajeva postoji racionalno objašnjenje, no možda netko stvarno ima fotografiju pravog duha. Jedna od najčudnijih pojava je lice malene djevojčice koja viri između nogu ljudi na fotografiji. Ta je fotografija snimljena u kući u kojoj je bilo znakova duha trogodišnjeg djeteta. 'Vjerovali ili ne tu se samo radi o vrlo čudnoj igri odnosno konfiguraciji svjetla', objasio je profesor Wiseman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene