Ono što su ze zarekli napraviti, prosvjednici u Bangkoku su i učinili - doslovce su krvlju natopili ulaz u zgradu Vlade.


Nakon što su sami dobrovoljno donirali krv za ovu simboličnu te ujedno i bizarnu gestu, tisuće aktivisti Crvene Košulje, tim su činom još jednom poručili da žele svrgnuti aktualnu tajlandsku Vladu. Čak 300 litara krvi su dopremili u pvc kanisterima i bocama, noseći ih na glavama, nakon što su organizirali masovno vađenje krvi, koju su im izvadile medicinske sestre.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Objavili snimku prosvjeda poginulog kolege Slika nije dostupna Tajland: Prosvjednici ne odustaju, granata ozlijedila dva policajca

'Krv običnog čovjeka se miješa u borbi za demokraciju', poručio je vođa prosvjeda Nattawut Saikur te dodao kako će sada aktualni premijer Abhisit Vejjajiva, dok radi u svom uredu, imati i vizualni podsjetnik da sjedi na krvi drugih, prenosi Sky News. Više od 100.000 prosvjednika sudjeluje želi nove izbore, a poručuju kako nisu prolili svu skupljenu krv te kako će ponoviti 'krvavu' gestu, ukoliko aktualna vlast ne udovolji njihovim zahtjevima.

No, gesta prosvjednika podigla je veliku zabrinutost kod zdravstvenih dužnosnika, zbog opasnosti širenja raznoraznih bolesti, koje se prenose krvlju, poput virusa HIV-a. Bangkok je postao prava vojna zona u međuvremenu, a u gradu se trenutno nalazi više od 50.000 vojnika i policajaca, a prosvjednici niti jednom gestom nisu pokazali da se misle smiriti u prosvjedima.