Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rodbina straži nove zakone

FOTO: Tisuće ljudi na komemoraciji žrtvama Tima Kretschmera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački predsjednik Horst Koehler predvodio je tisuće Nijemaca koji su došli u inače uspavan njemački gradić Winnenden na emotivan oproštaj od žrtava školskoga masakra u kojem je ubijeno 16 osoba.

Prije deset dana 17-godišnji je učenik Tim Kretschmer ustrijelio 12 osoba u svojoj bivšoj školi u Winnendenu i još tri osobe izvan škole, a onda ga je policija stjerala u kut pa se ubio. Među ubijenima bio je i Hrvat Denis Puljić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Takvi su događaji sasvim neshvatljivi, prenosi Reuters riječi njemačkoga predsjednika. 'Ali nismo bespomoćni dok se držimo zajedno i pomažemo jedni drugima'. 'Cijela Njemačka tuguje s vama', rekao je drhtava glasa, očito susprežući suze. 'Niste sami'.

Među okupljenima su bile obitelji i prijatelji dvanaestero učenika i nastavnika koje je Kretschmer ubio u srednjoj školi Albertville 11. ožujka, kao i rodbina triju ostalih žrtava. Uz njemačkoga predsjednika, javlja dpa, bila je i kancelarka Angela Merkel. U otvorenom pismu kancelarki i predsjedniku obitelji žrtava zatražile su da se uvedu zakoni koji bi mladima ograničili pristup vatrenom oružju.

'U svojoj boli, nemoći i gnjevu ne želimo ne poduzeti ništa... Želimo pomoći da se Winnenden nikad više ne ponovi', napisali su. U pismu još traže i zabranu nasilnih video igrica i manje nasilja na televiziji. Istražitelji su rekli da su na Kretschmerovu računalu našli nasilne igrice. Policija je procijenila da je na komemoraciju u gradić od 35 tisuća stanovnika došlo sedam i pol tisuća ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene