Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušajte

FOTO Ovo je povrće zdravije nakon kuhanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bismo pripremili ukusnu hranu, namirnice često podređujemo termičkoj obradi. Međutim, kod pojedinih namirnica upravo time uništavamo njezine dobre sastojke.

Smanjite osjećaj krivnje kuhanja pojedine hrane i doznajte koje su namirnice zdravije nakon kuhanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća Slika nije dostupna Objavili znanstvenici Jedite što više zelenog lisnatog povrća. A evo i zašto!

Mi Hrvati! Propustili smo zaradu od 24 milijuna dolara

Nutricionistica Mel Wakeman savjetuje kako su:

- rajčica
- mrkva
- špinat i
- gljive

namirnice koje su mnogo zdravije nakon što se skuhaju.

'Mnogi se nutrijenti u povrću slabije apsorbiraju u probavnom sustavu u usporedbi s nutrijentima koji se nalaze u namirnicama životinjskog porijekla. Vlakna u biljkama se često vežu s mineralima pa ih tijelo teže iskoristi', kaže Wakeman, piše Daily Mail.

Međutim, pazite da ne pretjerate. Prekuhavanje može uništiti vitamine, stoga je dobro kombinirati svježe i kuhano povrće, ali i truditi se da kuhate povrće tek onoliko koliko je neophodno.

Povrće je najbolje povrće kuhati na pari ili u mikrovalnoj, a valja izbjegavati isuvišne masnoće koje povrće upija.

Koje su vama najfinije namirnice i što rado kuhate? Ostavite komentar ispod članka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene