Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mega oluja

FOTO Ovako je najveći tajfun na svijetu izgledao 36.000 km visine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajfun Haiyan, koji je krajem prošlog tjedna poharao Filipine, bio je vidljiv i s 36.000 kilometara visine iznad površine Zemlje. Još veći dojam ostavio je na astronaute s Međunarodne svemirske postaje.

Haiyan, vjerojatno najjači tajfun ikad zabilježen da udara na kopno, snimili su meteorološki sateliti Japanske meteorološke agencije i EUMETSAT-a, a kompozitna fotografija koju možete vidjeti, jasno pokazuje koliko je Haiyan bio velik u odnosu, ne samo na kontinente, već i samu Zemlju.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Slika nije dostupna Snimljeno satelitom VIDEO NASA objavila video koji pruža pogled u srce super tajfuna Hagupita

Tajfun Haiyan snimili su i astronauti Međunarodne svemirske postaje te fotografiju postavili na Twitter. Međunarodna svemirska postaja nalazi se na oko 400 kilometara visine iznad Zemlje.

>> SAD šalje nosač zrakoplova u pomoć Filipinima

Taj razoran tajfun Filipine je pogodio s konstantnim naletima vjetra od 269 km/h, uz udare na mah i do 324 km/h. Na Filipinima su taj tajfun prozvali Yolanda.

Tajfun je milijune Filipinaca primorao na traženje utočišta u skloništima, a strahuje se kako je u toj oluji nestalo i do 10.000 života, prenosi Live Science. isto tako, Haiyan je napravio ogromnu materijalnu štetu.

Svjetski stručnjaci i svjetske organizacije za pružanje humanitarne pomoći oscjenjuju kako će otprilike 2,5 milijuna Filipinaca biti potrebna međunarodna pomoć.

Do ponedjeljka je Haiyan pao na razinu tropske oluje te je stigao i do sjeverne obale Vijetnama i kineske granice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene