Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sve se mislilo

FOTO: Obamin automobil za put u London poput tenka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama u Londonu će se voziti u automobilu koji je po svojim specifikacijama više tenk nego osobno vozilo.

Na sigurnosnom automobilu mislilo se na sve. Spremnik za gorivo ima oklop koji je punjen posebnom pjenom koja sprječava eksploziju čak i u slučaju direktnog udarca. Otvor spremnika benzina također ima protupožarni sistem.

Pročitajte i ovo Ukrajinska snimka američkog tenka Abrams u akciji Abrams na prvoj crti bojišta VIDEO Ukrajina objavila prve snimke moćnog tenka u akciji: "Seciramo Ruse i njihovu opremu" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Na predsjednikovom sjedalu te na mjestima za još četiri putnika ugrađena je staklena pregrada, a samo Obama ima prekidač koji je spušta. Osim toga, kraj njega je i 'gumb za paniku'. Kraj predsjednikovog sjedala nalazi se satelitski telefon i direktna linija s  potpredsjednikom i Pentagonom.

>> 'Ponovio bih akciju kao što je ubojstvo bin Ladena'

Oklopna vrata debelja su od 20 centimetra, a teže poput vrata kabine na Boeingu 757. Po automobilu su raspoređeni suzavci, kamere koje mogu snimati u mraku te krv, ukoliko dođe do potrebe za hitnom transfuzijom, piše Daily Mail.

Cadillacovo podvozje ojačano je čelikom za slučaj bombi, a oklop automobila načinjen je od kombinacije čelika, titana i aluminija. Gume su također vrlo otporne te osiguravaju bijeg i u slučaju da su probušene.

S Obamom u London ide ekipa od 500 ljudi

Predsjednikov vozač je posebno istreniran od strane tajne službe i spreman je za sve vozačke uvjete koji podrazumijevaju bijeg, napad i okretanje za 180 stupnjeva. Prozori su otporni na metke, a jedini prozor koji se može otvoriti, i to samo 7 centimetara je vozačev. On jedini ima tu mogućnost kako bi mogao platiti cestarinu ili razgovarati s tajnim agentima koji će biti po svuda raspoređeni.

Osim sigurnog automobila Obamu će u Londonu pratiti ekipa od 500 ljudi, među kojima je šest medicinskih ekipa, osobni kuhari i 200 tajnih agenata, od kojih će dio biti naoružan.

Obama će nakon današnjeg posjeta Irskoj krenuti u trodnevnu posjet Londonu tijekom kojea će biti smješten u Buckinghamskoj palači.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene