Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Foto: Najskuplja sveučilišta na svijetu nalaze se...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Forbes je sastavio listu najskupljih sveučilišta na svijetu. Tako je najskuplje sveučilište u SAD-u (a vjerovatno i u svijetu, smatra Forbes) George Washington University, a nalazi se u Washingtonu. Godišnja školarina iznosi 39.240 američkih dolara.

Drugo najskuplje sveučilište je Kenyon College (Ohio). Studenti ovog sveučilišta za školarinu godišnje moraju izdvojiti 38.140 američkih dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sajam obrazovanja NEMA ŠTO IM VANI NE NUDE Hrvatska ostaje bez mlade radne snage Slika nije dostupna Studenti zabrinuti JOŠ JEDAN PROBLEM ZA BRITANIJU 'Nismo na istoj valnoj duljini'

Na treće mjesto je dospio Bucknell University u Pennsylvaniji sa školarinom u iznosu od 38.134 američkih dolara.

Četvrto i peto mjesto zauzela su sveučilišta smještena u New Yorku, i to Vassar College (školarina 38.115) i Sarah Lawrence College (38.090).

"Troškovi stjecanja diplome američkih sveučilišta su među najvišim u svijetu i stalno rastu, što može obeshrabriti strane studente", stoji u izvještaju američke vlade iz 2007. godine. 

Prema rezultatima jedne globalne studije provedene u 2003./2004. školskoj godini, SAD je zemlja sa najvećim prosječnim troškovima javnog obrazovanja (4.587) iza Australije (5.289). Kad je riječ o privatnom školovanju, američke obrazovne institucije imaju najskuplje školarine.

Privatna sveučilišta u Europi mogu biti jednako skupa kao i američka, pa tako Američko sveučilište u Parizu, koje se nalazi u blizini Eiffelovog tornja, godišnje studentima naplaćuje 23.784 eura (34.725 američkih dolara) za školarinu.

University of Buckingham, koji se nalazi u Velikoj Britaniji, predstavlja se kao jedino britansko sveučilište koje ne prima vladinu pomoć, a za školovanje na njemu britanski studenti moraju godišnje izdvojiti 30.400 američkih dolara, dok strani studenti godišnje plaćaju 52.800 dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene