Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Turskoj

Komunistički militanti oteli tužitelja i prijete da će mu pucati u glavu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunistički militanti zatočili su glavnog tužitelja u sudnici u Istanbulu tijekom istrage oko smrti tinejdžera tijekom protuvladinih prosvjeda.

Vjeruje se da otmičari pripadaju zabranjenoj Revolucionarnom narodno oslobodilačkom partijskom frontu (DHKP-C), a isti su objavili i fotografije zatočenog glavnog tužitelja, kojem maramom maskirani muškarac drži pištolj prislonjen na glavu. Kirazu su stavili i povez preko usta.

Pročitajte i ovo Noćni klub u Istanbulu Devet privedenih Otkriven uzrok požara koji je odnio 29 života u Istanbulu Požar u istanbulskom noćnom klubu U centru Istanbula VIDEO Užas u noćnom klubu: U strašnom požaru poginulo 29 ljudi, pet osoba privedeno

Zatočeni glavni tužitelj je Mehmet Selim Kiraz, a zastava te u Turskoj zabranjene skupine može se vidjeti u pozadini, prenosi Independent.

Novinska agencija Dogan izvjestila je kako su se u sudnici čuli pucnjevi u vrijeme otmice tužitelja Kiraza te da je zgrada evakuirana i da su u nju ušli pripadnici specijalnih postrojbi.

Militanti su postavili zahtjev da Kiraz javno otkrije identitet policajaca koji su odgovorni za smrt tinejdžera Berkina Elvana (15) ili će ga ubiti. U zahtjevu su naveli da žele "priznanje uživo" odgovornih policajaca.

Kiraz je provodio istragu oko smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana, kojeg je u protuvladinim prosvjedima 2013. godine pogodio policijski spremnik sa suzavcem. Dječak je proveo 269 dana u komi te na kraju i preminuo. Tisuće Turaka je izašlo na ulice u masovnim prosvjedima nakon njegove smrti, koja je postala simbolom represije policije i vlasti.

Otac Berkina Elvana apelirao je da se oslobodi tužitelja.

'Moj sin je mrtav, ali neka nitko drugi ne umre', poručio je i dodao da se ne može oprati krv krvlju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene