Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudom preživio

Ronioca usisala cijev nuklearke: Mislio sam kako više nikada neću vidjeti obitelj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan ronioc s Floride ovih je dana doživio iskustvo koje će pamtiti cijeli život. Naime, čudom je preživio nakon što ga je usisala - nuklearna elektrana.

Christopher Le Cun i njegov prijatelj veslali su uz obalu Hutchinson Islanda na Floridi. Opazili su tri velike sjene koje su izgledale poput zgrada i zaronili kako bi provjerili o čemu se radi, javlja New York Daily News.

Pročitajte i ovo Avion prisilno sletio na autocestu - 1 Dvije osobe poginule VIDEO Avion sletio na autocestu i sudario se s automobilima: "Bio je samo nekoliko milimetara iznad naših glava" Nuklearna eklektrana Zaporižja Nuklearna katastrofa Što se događa u jednoj od najvećih nuklearki na svijetu? Rusi su unutar postrojenja postavili mine, stručnjaci u strahu

Nakon što je zaronio osjetio je struju koja ga je velikom brzinom povukla prema jednoj od tri usisne cijevi. Idućih 5 minuta proveo je u mračnoj cijevi koja usisava vodu i hladi nuklearnu elektranu St. Lucie.

Le Cun je ispričao kako je mislio da će biti nasjeckan na komadiće kada udari u turbinu na kraju 400 metara dugačke i oko 5 metara široke cijevi. No, to se nije dogodilo. Cijev ga je 'ispljunula' u rezervar s vodom koja služi za hlađenje nuklearnog reaktora.

Nakon što se pojavio jedan radnik Le Cun je nazvao svoju suprugu Brittany koja je mislila da je poginuo kada je vidjela šokirano lice njegova prijatelja nakon što je izronio.

Obitelj je odlučila tužiti tvrtku Florida Power and Light jer navodno nisu postavili znakove upozorenja. No, tvrtka tvrdi kako je na tom mjesto jasno bio istaknut znak koji potencijalne posjetitelje upozorava 'da se udalje 30 metara' kako bi izbjegli upravo to da budu usisani u nuklearnu elektranu. Također tvrde kako je Christopher namjerno uplivao u cijev i prošao opremu koja je tamo postavljena da spriječi ulazak bilo kakvog stranog tijela u cijev.

'Ništa nije važnije od sigurnosti u nuklearnoj elektrani St. Lucie. Zato su i postavljene zaštite preko cijevi koje usisavaju vodu u rezervoare s vodom za hlađenje', stoji u priopćenju tvrtke.

Ako vam se iskustvo koje je Le Cun proživio čini jedinstveno, prevarili ste se. 1989. isto se to dogodilo jednom roniocu u istoj nuklearnoj elektrani.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene