Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim što je rođen sa srcem izvan svoga malenog tijela, tri tjedna star Naseem Hasni iz Miamija na Floridi nema zdravstvenih problema. Mjesec dana prije poroda liječnici su ultrazvukom ustanovili defekt.


Dječak je rođen ranije, u 36. tjednu, dug 53 centimetra i težak više od 4 kilograma. Naseemovo je srce nalikovalo na oguljenu šljivu i stajalo nasred sićušnih grudi jarko ružičaste boje. Srce je ipak normalno kucalo, pišu 24sata.

Vezani članci Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta" Hitna pomoć, ilustracija U dječjem domu preminula dvomjesečna beba. Ravnateljica: "Propusta nije bilo. Dijete je imalo više dijagnoza. Mi želimo da inspekcija dođe"

Samo nekoliko sati nakon rođenja Naseem je operiran. U šestosatnoj operaciji liječnici su se koristili nepropusnim gumenim materijalom Gore-Tex, u koji su umotali srce. Potom su sve obavili njegovom vlastitom kožom i vratili srce u prsni koš.

- Neće se moći baviti grubljim sportovima, ali nadamo se da će normalno živjeti - rekao je liječnik koji ga je operirao.
Ovaj rijetki defekt javlja se u 5,5 do 7,9 slučajeva na milijun živorođene djece, a postotak preživljavanja je manje od 50 posto. Srećom, Naseem se dobro oporavlja.đ

Liječnici prvo nisu bili sigurni da će dječak doživjeti kraj studenog, no mališan ih je iznenadio pa bi već za Božić mogao biti kod kuće.