Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RACIJA KOJA JE URODILA PLODOM

FBI u madracu pronašao 20 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga vezana za pranje novca urodila je plodom u mjestu pored Bostona u SAD-u. Policija je u madracu pronašla skrivenih 20 milijuna dolara.

Ured američkog državnog odvjetništva u Bostonu objavio je fotografije povezanih snopova novčanica, koju su agenti FBI-ja otkrili tijekom racije u sklopu istrage oko pranja novca. U madracu, u jednom stanu u Westboroughu pored Bostona, pronađeno je čak 20 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznenada nasrnuo na agenta Ubio ga FBI: Je li ovo pomagač braće Carnajev? Slika nije dostupna Pojedinci su najveća opasnost Obama brani FBI: Prije Bostona su radili sve što su trebali

Istražitelji koji rade na rješavanju slučaja globalnih prijevara teških tri milijarde dolara, slijedili su muškarca porijeklom iz Brazila do adrese navedenog stana u Westboroughu.

Riječ je o 28-godišnjem Cleberu Reneu Rizeriu Rochi, koji je sukladno navedenom i optužen za urotu sa svrhom pranja novca, prenosi Sky News.

Istražitelji su provodili istragu oko tvrtke TelexFree Inc., koja ima sjedište u Marlboroughu u Massachusettsu, oko sumnji da su upleteni u pranje novca.

Još 2014. godine federalni agenti su izveli raciju njihovog sjedišta te je protiv dvojice osnivača te tvrtke pokrenut i sudski postupak. Jedan od njih, Carlos Wanzeler, uspio je pobjeći u Brazil, gdje je i ostao.

Drugi osnivač, James Merrill, priznao je krivnju i čeka presudu suda u veljači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene