Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čak 6.000 imena osuđivanih pedofila pojavilo se objavljeno na Facebooku, a njihova objava djelo je svojevrsnog 'online osvetnika' iz Velike Britanije, koji je time htio upozoriti roditelje na tu opasnost.


Chris Wittwer načinio je toliko temeljitu bazu podataka o pedofilima na Facebooku, da ih je svrstao čak po svim okruzima u Velikoj Britaniji, a uz svakog je priložio i fotografiju. Njegova galerija napravljena je marljivim prikupljanjem objavljenih policijskih fotografija tih prijestupnika, a gotovo 18.000 osoba se pridružilo njegove čak 44 grupe na Facebooku. Wittwer je podatke prikupljao posljednje dvije godine, a objavio je ukupno 5930 imena pedofila, s fotografijom svakog od njih.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 3 Gnjusno: Norveški državljanin (81) na plaži u Rovinju snimao djecu Slika nije dostupna Ghislaine Maxwell proglašena krivom za pomaganje pedofilu Jeffreyju Epsteinu, prijeti joj 65 godina zatvora

'Osjećam se ponosno', kaže za svoj online 'hobi' taj 34-godišnjak, koji u skladištu u Exeteru. 'Ako to pomogne ljudima u prepoznavanju pedofila na njihovom području, koji su osuđivani za zlostavljanje djece, onda smatram da sam učinio pravu stvar', ističe Wittwer. On zapravo ne krši nikakav zakon objavom tih informacija, jer su one ionako već objavljene u javnosti, odnosno javnoj domeni. U svojoj potrazi koristio se referencama iz medija, sudova te naposljetku iz registra seksualnih prijestupnika Velike Britanije, nakon čega je donosio odluku o objavi njihovih imena na svojim Facebook grupama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju