Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eurostar je najavio da će njegovi vlakovi velikih brzina u utorak ponovno početi prometovati povezujući Britaniju, Francusku, i Belgiju nakon trodnevne obustave veza koja je pogodila desetke tisuća putnika i razljutila francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.


Dužnosnici tvrtke Eurostar rekli su da su utvrdili problem koji je prouzročio obustavu, neuobičajeni suh i sitan snijeg koji je ušao u motore vlakova. No, za utorak ujutro, kada bi vlakovi trebali opet krenuti, najavljen je nov snijeg. Obustava prometovanja pogodila je i do 40.000 ljudi, a televizije su prenosile slike putnika zatočenih na kolodvorima zbog čega je Eurostar izrazio 'najdublje isprike' i obećao odštete.

Predsjednik Sarkozy je u ponedjeljak pozvao čelnika francuskih željeznica Guillaumea Pepysa u Elizejsku palaču i zapovijedio mu da ponovno pokrene Eurostarove vlakove rekavši da je stanje 'neprihvatljivo za putnike'. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Prvi Eurostarovi vlakovi stigli u London Slika nije dostupna VIDEO: Ogorčeni i uplakani putnici Eurostara