Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vulkan i dalje ometa zrakoplove

Eurocontrol: Zračni promet 'gotovo normalan' unatoč pepelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrači promet u Europi u utorak je 'gotovo normalan' unatoč zatvaranju nekih aerodroma u Španjolskoj i Portugalu zbog oblaka vulkanskog pepela s Islanda, objavila je europska agencija za sigurnost zračnog prometa Eurocontrol.

Vulkan pod ledenjakom Eyjafjallajoekullom, 120 kilometara jugoistočno od Rejkjavika od prošlog je tjedna pojačano aktivan. Sredinom travnja on je oblakom vulkanskoga pepela već paralizirao zračni promet nad Europom. U priopćenju Eurocontrol kaže kako očekuje 'otprilike 29 tisuća letova u Europi, što je gotovo normalno za utorak u ovo doba godine'.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Po podacima Eurocontrola, u 10 ujutro bli su zatvoreni samo aerodromi na Kanarskim otocima, osim Las Palmasa. Zatvoreni su i neki dijelovi marokanskoga zračnog prostora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene