Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnici vojnih snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) danas su u Banjoj Luci pretražili kuću u kojoj živi mjesni poduzetnik Goran Marinković pod sumnjom da pruža potporu u skrivanju optuženima za ratne zločine.


Glasnogovornik EUFOR-a Ian Pratt izjavio je da je pretres obavljen po nalogu Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

"Vjeruje se da Marinković koristi svoje poslovne veze kako bi financirao haške bjegunce", kazao je Pratt.

Pripadnici EUFOR-a posebice su tragali za dokazima koji bi potvrdili Marinkovićeve kontakte s obiteljima preostalih optuženika za kojima još uvijek traga ICTY.

Osim najtraženijih Radovana Karadžića i Ratka Mladića, na slobodi su još uvijek i ratni zapovjednik banjalučke policije Stojan Župljanin te bivši dužnosnik krajinskih Srba Goran Hadžić.

Iz Marinkovićeve kuće oduzet je materijal koji će biti posebice analiziran i istražen.