Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grb bivšeg SSSR-a politički je nekorektan i ne smije ga se upotrebljavati u zemljama EU, odluka je Europskog suda pravde. Po zakonu EU-a simboli protivni javnoj politici ne mogu biti zaštićeni.


Grb sa srpom, čekićem i crvenom zvijezdom od sada je zabranjeno upotrijebiti kao robnu marku u zemljama Europske unije. Tvrtka Couture Tech podnijela je žalbu glavnom sudu EU protiv odluke iz 2006. kada im je odbijena registracija.

Vezani članci Russia Today Hrvatska provodi zabranu emitiranja Russia Today i Sputnika: "Riječi su važne u doba rata'' Slika nije dostupna Amerika Jugoslaviju od Staljina bila spremna braniti nuklearnim bombama

No, sada je odluku europskog suda podržao sud u Luxembourgu, jer, po zakonu EU-a simboli protivni javnoj politici ne mogu biti zaštićeni, piše Time. 'Prema mađarskom zakonu se srp, čekić i petokraka smatraju simbolima despotizma, rekao je sudac u obrazloženju. Slični zakoni vrijede i u Latviji i Češkoj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju