Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija će na predstojećim parlamentarnim izborima birati između europske budućnosti i samonametnute izolacije koja ne vodi nikamo, izjavio je povjerenik Europske unije za proširenje Olli Rehn.


"Srbija mora sama napraviti ključni izbor, okrenuti se europskoj budućnosti ili izabrati put samonametnute izolacije", rekao je Rehn nakon završetka sastanka ministara vanjskih poslova EU-a.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Zoranu Milanoviću: ''Grow up, respect the law. To je jedino što ću reći'' Policija, ilustracija - 1 Zaražen koronom otišao na sud u Požegi, drugi dan krenuo u kupovinu

Prema Rehnu, prvi izbor jamči Srbiji prosperitet, a drugi predstavlja "put koji ne vodi nikamo".

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio je da je EU spremna sa Srbijom potpisati privremeni politički sporazum o suradnji čim ona bude spremna na to, a da za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju treba ispuniti tražene uvjete.

Ministri vanjskih poslova u ponedjeljak su na svom redovitom mjesečnom sastanku tijekom radnog ručka razgovarali o razvoju stanja na zapadnom Balkanu nakon proglašenja neovisnosti Kosova te o stanju u Srbiji nakon pada vlade.

Rupel je ocijenio da je stanje na Kosovo bolje "nego što su neki očekivali", ali da je stanje i dalje osjetljivo. Slovenski ministar vanjskih poslova je također rekao da EU želi da UNMIK ostane na granici između Kosova i Srbije.