Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili Inzka

EU poziva čelnike BiH da se suzdrže od jednostranih poteza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a pozvali su političke čelnike u Bosni i Hercegovini da se suzdrže od nacionalističke retorike i jednostranih poteza te izrazilo zabrinutost zbog političkog stanja u zemlji.

'Vijeće EU-a duboko je zabrinuto sveukupnim političkim stanjem u BiH i poziva političke vođe u zemlje da se suzdrže od nacionalističke retorike i jednostranih poteza', stoji u zaključcima ministara vanjskih poslova koji su se sastali u Bruxellesu. Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a poduprli su proces započet u studenom prošle godine u Prudu, gdje su se čelnici BiH dogovorili o načelima za ustavne promjene.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

'Vijeće snažno potiče nastavak procesa iz Pruda i traži da se postigne najširi mogući konsenzus te da se u tom kontekstu preuzete obveze brzo pretvore u konkretne zakonske rezultate i daljnji napredak', ističe se u zaključcima. Ministri su i službeno potvrdili austrijskog diplomata Valentina Inzka za posebnog predstavnika EU-a u BiH, kojeg je prošli tjedan Vijeće za provedbu mira imenovalo za novoga visokog predstavnika nakon odlaska slovačkog diplomata Miroslava Lajčaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene