Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć stiže

EU pomaže Ukrajini s 2,5 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok Rusija šalje pomoć separatistima, EU je također odlučila pomoći ugroženim ljudima u istočnoj Ukrajini.

Europska unija će područjima i ljudima zahvaćenim sukobima u istnočnoj Ukrajini pomoći s dodatnih 2,5 milijuna eura, objavila je europska povjerenica za humanitarnu pomoć Kristalina Georgijeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pomoć Ukrajini Šef NATO-a upozorio: "Bila bi povijesna pogreška dopustiti Putinu da prevlada. To bi bilo opasno za sve nas" Ukrajina se nosi s posljedicama pucanja brane na poplavljeno područje Nizozemska šalje pomoć Ukrajini: "Strašno je to što se dogodilo"

Povjerenica, međutim, upozorava da slanje humanitarne pomoći ne smije biti motivirano političkim ciljevima. 'Vrlo je važno da isporuka pomoći, bilo gdje, bilo kome, poštuje principe neutralnosti, nepristanosti i neovisnosti', rekla je Georgijeva u očitoj aluziji na Rusiju.

Ruski konvoj krenuo za Ukrajinu; Putin tvrdi: 'Sve je dogovoreno'

Mora se jasno ustanoviti da je 'sadržaj humanitarne pomoći upravo to, humanitarna pomoć', rekla je Georgijeva, dodavši da će proći dani prije nego što ruski humanitarni konvoj stigne do ukrajinske granice i napomenuvši da još nema dogovora kako će ta pomoć biti isporučena potrebitima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene