Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeni dokazi

ETA odgovorna za smrt francuskog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac je ustrijeljen pokraj Pariza, a dokazi upućuju na ETA-inu akciju.

Francuski ministar vanjskih poslova Brice Hortefeux rekao je u četvrtak da nekoliko dokaza u istrazi potvrđuje odgovornost baskijske separatističke organizacije ETA-e za pogibiju policajca koji je ustrijeljen iz vatrenog oružja pokraj Pariza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

'Nekoliko materijalnih dokaza vrlo jasno upućuju da je riječ o akciji ETA-e', istaknuo je Hortefeux. Francuska i španjolska vlada su već u srijedu službeno optužile ETA-u za pogibiju francuskog policajca u pucnjavi koja se dan ranije dogodila u Dammarie-les-Lysu, pedesetak kilometara jugoistočno od Pariza.

Pronađen je i pištolj

Riječ je o prvom ubojstvu francuskog policajca od početka ETA-ina nasilja. 'Prvi dokaz je identifikacija automobila koji je 16. veljače ukraden u Lurcy-Levisu, u departmanu Allier, po ETA-inu načinu djelovanja', rekao je Hortefeux. 'Drugi je pronalazak pištolja koji je jedan član ETA otuđio u razbojstvu 2006., a treći je pronalazak registracijskih pločica također povezanih s krađom 2006. u Ainu koju je počinila ETA', dodao je ministar.

"Tu je i identifikacija osobe koja je uhićena zahvaljujući iznimnoj djelotvornosti i srčanosti policijske ophodnje" čiji je brigadir ubijen, dodao je ministar. Dvadesetsedmogodišnji muškarac uhićen je u pucnjavi, a najmanje je pet osoba, među kojima i jedna žena, u bijegu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene