Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeno 26 osoba

Eskalacija nasilja u Gazi, ubijeno 15 Palestinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smrt zapovjednika jedne radikalne palestinske skupine tijekom izraelskog zračnog napada u petak pokrenula je novi ciklus nasilja u Pojasu Gaze u kojem je do subote ubijeno 15 Palestinaca u Gazi i ispaljivanje oko 100 raketa na Izrael.

U dva najnovija izraelska zračna napada izvršena u subotu navečer na jug Pojasa Gaze poginula su tri Palestinca, prema mjesnim medicinskim izvorima. Ukupno je od petka ubijeno 15 stanovnika Gaze i 26 je ranjeno, od kojih 5 teško. To su najteža stradavanja u Gazi od izraelske ofenzive tijekom zime 2008.-2009.

Prema tvrdnjama izraelske vojske više od 100 raketa palo je u 24 sata na Izrael s palestinskih teritorija, od kojih je 27 presreteno proturaketnim sustavom obrane Iron Dome. Izraelsko zrakoplovstvo je u znak odmazde pokrenulo niz napad na 'terorističke mete'.

Vojska će i dalje napadati one koji ugrožavaju izraelske civile, upozorili su premijer Benjamin Netanyahu i njegov ministar obrane Ehud Barak.

Barak je ocijenio da bi nasilja moglo trajati još dan ili dva. (Hina)

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene