Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Supruga Arnela Cabrere umrla je nekoliko trenutaka nakon što je rodila sina. Razlog je epiduralna anestezija koja joj je, liječničkom pogreškom, umjesto u ruku dana u leđa.


Arnelu je rečeno kako je njegova žena Mayra umrla od rijetke komplikacije. Pravu istinu otkrio je godina dana poslije.

Vezani članci Kiretaža, ilustracija Iz dvije bolnice poručili da pacijentice same biraju način zahvata, javilo se još žena: "Kada je počelo čupanje iz mene, mislila sam da ću otići na onaj svijet" Ambulanta, ilustracija Dramatična iskustva s ginekologije, kiretaže se i dalje u nekim bolnicama rade bez anestezije: "Dvije me sestre drže, a on radi kiretažu, bolovi su bili užasni"

'Bio sam vrlo uzrujan zbog toga što su mi lagali o uzroku njezine smrti', izjavio je Arnel.

No, sada su ga zaskočili dodatni problemi. Suočen je s deportacijom u rodne Filipine. Dozvola za boravak  u Velikoj Britaniji vrijedila je samo dok je pokojna Mayra radila kao medicinska sestre u bolnici Great Western Hospital, u kojoj je umrla. 

Njihov sin Zac rođen je u svibnju 2004. Arnel jedva da je imao vremena fotografirati svog tek rođenog sina, prije nego što mi je supruga preminula od zastoja rada srca. 

Bolničko osoblje nije više moglo učiniti ništa, a utučenom suprugu priopćili su da je smrt nastupila zbog rijetke komplikacije koja nakon poroda pogađa jednu od 100 tisuća žena.

Arnel je pravu istinu doznao tek kada mu je odvjetnik kazao rezultat policijske istrage.

'Osoba koja je mojoj ženi dala krivu anesteziju uništila mi je život. Tko napravi takvu stvar, mora za to odgovarati'. 

Bolnica je priznala odgovornost za kobnu pogrešku, no protiv nikoga nije podignuta optužnica. 

Istraga se nastavlja, a Arnel Cabrera se do kraja saslušanja, odnosno za tri tjedna, mora vratiti na Filipine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju