Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorska vlada proglasila je epidemiju gripe A (H1N1) na cijelom svom teritoriju.


Ministar zdravstva Miodrag Radunović priopćio je da se proglašenjem epidemije samo verificira postojeće stanje te omogućuje stvaranje pravne osnove za poduzimanje mjera prema Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Radunović je kazao da je vlada odlučila kako u ovom trenutku ne postoji potreba za skraćivanjem nastave u školama do polugodišta. Prema njegovim riječima, vlada je usvojila informaciju o pripremama za jesenski val gripe i neophodnim aktivnostima koje treba provesti u narednom razdoblju.

Vezani članci Internet stranica Cijepise.zdravlje.hr Tko je zapravo radio platformu CijepiSe? Oglasile se tvrtke koje je navelo Ministarstvo zdravstva: ''Posve je neutemeljeno i netočno...'' Videozid o cijepljenju u Hrvatskoj - 5 Vlada ima plan - do kraja lipnja cijepiti 55 posto odraslih. Pogledajte koliko smo cjepiva dosad dobili, a koliko iskoristili

U Crnoj Gori je prije nekoliko dana počelo cijepljenje kojim su prvo obuhvaćeni zdravstveni djelatnici te građani koji pripadaju rizičnim skupinama. Radunović je ustvrdio da je cjepivo koje je stiglo u Crnu Goru proizvedeno u Francuskoj te da je potpuno sigurno. Do sada su u Crnoj Gori preminule četiri osobe od posljedica gripe H1N1, a među oboljelima je još nekoliko u teškom stanju. (Hina)