Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički napad?

Eksplozija u sjedištu vlade u Bangkoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je osoba poginula, a 22 su ranjene u eksploziji danas ujutro u sjedištu vlade u Bangkoku, koje su prije tri mjeseca zauzeli oporbeni prosvjednici, objavile su službe sigurnosti.

Eksplozija granate prekinula je nacionalnu žalost koja je proglašena povodom pogreba kraljeve starije sestre.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

Eksplozivna naprava je eksplodirala u četvrtak rano ujutro po mjesnom vremenu u kompleksu u kojem se nalaze uredi tajlandskog premijera koje okupiraju prosvjednici protiv vlade iz Saveza naroda za demokraciju.

Zgrada je zauzeta od 26. kolovoza, ali vlasti ne žele uporabom sile deložirati PAD, koji tvrdi da brani monarhiju.

Dvadeset i tri prosvjednika su ranjena u eksploziji, a jedna osoba je podlegla ozljedama. Zasad nije poznato tko je odgovoran za napad.

Prosvjednici tvrde da neće napustiti sjedište vlade sve dok Somchai Wongsawat ne podnese ostavku na mjesto premijera. Otkad su prosvjednici zauzeli njezinu zgradu, tajlandska vlada je svoje sjedište preselila u drugi dio glavnog grada.

Tajland je duboko podijeljen između pobornika i protivnika bivšeg premijera Thaksina Shinawatre, moćnog poslovnog čovjeka svrgnutog 2006. koji je pobjegao u inozemstvo.

U listopadu je u odsutnosti osuđen na dvije godine zatvora zbog sukoba interesa i nalazi se u Dubaiju.

Njegovi pristaše su se nakon parlamentarnih izbora 2007. vratili na vlast, ali PAD tvrdi da će svrgnuti premijera povezanog s Thaksinom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene