Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Iran: 'To su laži i propaganda'

Eksplozija u iranskom nuklearnom postrojenju pod zemljom zarobila 240 osoba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni Teheran opovrgnuo je medijske napise o velikoj eksploziji u jednom nuklearnom postrojenju u kojem je navodno zarobljeno 240 osoba.

Dva visoka iranska dužnosnika jučer su opovrgnula priču o eksploziji u njihovu nuklearnom postrojenju Fordow. Naime, prije tri dana WND je objavio priču o mogućem napadu na iranske nuklearne laboratorije pri kojem je eksplozija uništila većinu infrastrukture i pod zemljom zarobila 240 osoba. Napad se, pišu, dogodio u ponedjeljak, a nazivaju ga 'najvećom sabotažom iranskog nuklearnog programa do sada'.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Pisali su i kako se ekplozija osjetila u radijusu od čak pet kilometara od mjesta eksplozije zbog čega je nekoliko sati bila zatvorena i teheranska autocesta te kako spasilačke službe ni do srijede nisu uspjele izvući ljude zarobljene pod zemljom. No, o ovoj ili nekoj sličnoj eksploziji ne postoje nikakve službene potvrde. Upravo suprotno, Iran sve ove navode opovrgava.

>> Iranci pristali na pregovore o nuklearnom programu

Zamjenik direktora iranske agencije za atomsku energiju Seyyed Shameseddin Babroudi rekao je kako nema govora ni o kakvoj eksploziji u nuklearnom postrojenju, a isto je potvrdio i predsjednik iranskog parlamentarnog odbora za vanjsku politiku i nacionalnu sigurnost Alaeddin Boroujerdi nazvavši priču o eksploziji 'propagandom izrežiranom od strane Zapada' dodavši kako se radi o 'neutemeljenim lažima čiji je cilj bio utjecati na tekuće pregovore o iranskom nuklearnom programu', piše Times of Israel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene