Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak dijaloga

Iranci pristali na pregovore o nuklearnom programu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni je Teheran prihvatio poziv šest svjetskih sila da se vrati pregovorima o svom kontroverznom nuklearnom programu.

Iran je pristao na nove nuklearne razgovore sa šest svjetskih sila u siječnju, ali točan datum i mjesto razgovora još nisu određeni, kazao je u petak glavni iranski pregovarač Said Džalili.

Pročitajte i ovo Suzana Vasiljević Kognitivna disonanca Vučić se u New Yorku bori protiv rezolucije o Srebrenici: Njegova savjetnica o tom zločinu napravila dokumentarac Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

>> Iran tvrdi da je uspješno testirao napredne projektile

Teheran je pozdravio spremnost pet članica Vijeća sigurnosti i Njemačke da nastave razgovore o kontroverznom iranskom nuklearnom programu, nadajući se da one neće ponoviti "greške iz prošlosti".

"Pozdravljamo njihov povratak pregovaračkom stolu. Nadamo se da će doći s konstruktivnim pristupom i neće ponoviti greške iz prošlosti", kazao je Džalili na konferenciji za tisak u New Delhiju. "Iran je odlučan u zaštiti svojih prava", kazao je.

Godine 2012. održana su tri kruga pregovora šest zemalja s Iranom, ali nikakav napredak nije ostvaren. Nijedna strana, međutim, ne želi potpuno prekinuti razgovore, djelomično i zbog zabrinutost da bi to moglo dovesti do izraelskog napada na Iran. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene