Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezapamćena ekološka katastrofa prijeti rijeci Po, najvećoj talijanskoj rijeci nakon sabotaže u bivšoj rafineriji na jednom od njezinih pritoka sjeverno od Milana.


'Tražit ćemo izvještaj o stanju nepogode i pokretanje plana ograničenja šteta za okoliš i suočavanje s teškom situacijom koja ugrožava našu regiju i naše rijeke', rekao je dužnosnik odgovoran za okoliš Lombardije, Davide Boni. Unatoč postavljenim pregradama sloj nafte dug nekoliko kilometara spustio se iz rijeke Lambro kod Monze i onečistio Po blizu grada Piacenze. U Milanu je osnovan krizni stožer.

Vezani članci Slika nije dostupna Radnica iz nuklearke: Moji kolege su heroji, prestanite nas napadati Slika nije dostupna Visok stupanj opasnosti, poslane nove snage

Duž rijeke Lambro pronađeno je nekoliko desetaka mrtvih ptica prekrivenih naftom. Ekipe vatrogasaca civilne zaštite i regionalne agencije za zaštitu okoliša Lombardije strojevima pokušavaju usisati tone nafte. Glasnogovornica te agencije rekla je da se najmanje 1.000 prostornih metara nafte izlilo u rijeku. Civilna zaštita regije Emilia Romagna ocijenila je da će stanje pripravnosti za dolinu Po trajati najmanje pet dana. Slijev Lambra je i prije bio jedna od najonečišćenijih regija Italije. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju