Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo na pritoku

Ekološka katastrofa na rijeci Po, nakon sabotaže u rafineriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezapamćena ekološka katastrofa prijeti rijeci Po, najvećoj talijanskoj rijeci nakon sabotaže u bivšoj rafineriji na jednom od njezinih pritoka sjeverno od Milana.

'Tražit ćemo izvještaj o stanju nepogode i pokretanje plana ograničenja šteta za okoliš i suočavanje s teškom situacijom koja ugrožava našu regiju i naše rijeke', rekao je dužnosnik odgovoran za okoliš Lombardije, Davide Boni. Unatoč postavljenim pregradama sloj nafte dug nekoliko kilometara spustio se iz rijeke Lambro kod Monze i onečistio Po blizu grada Piacenze. U Milanu je osnovan krizni stožer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eksplozija naftne platforme Godišnjica katastrofe: 'Bila je to najgora godina našeg života' Slika nije dostupna VIDEO: Prve snimke iz razorene nuklearke UŽIVO: Strahuje se da pumpe reaktora neće raditi niti nakon dovođenja struje

Duž rijeke Lambro pronađeno je nekoliko desetaka mrtvih ptica prekrivenih naftom. Ekipe vatrogasaca civilne zaštite i regionalne agencije za zaštitu okoliša Lombardije strojevima pokušavaju usisati tone nafte. Glasnogovornica te agencije rekla je da se najmanje 1.000 prostornih metara nafte izlilo u rijeku. Civilna zaštita regije Emilia Romagna ocijenila je da će stanje pripravnosti za dolinu Po trajati najmanje pet dana. Slijev Lambra je i prije bio jedna od najonečišćenijih regija Italije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene