Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Egipat je zabranio po jedan broj francuskih i njemačkih novina zbog napisa u kojima se vrijeđa islam, javlja novinska agencija Mena u nedjelju.


Prema odluci ministra informiranja Anasa el-Fekija, sporna izdanja francuskog Le Figaroa i njemačkog Frankfurter Allgemeine Zeitunga, neće moći ući u zemlju, izvijestila je agencija.

Vezani članci Ispovijest Poljakinje koja je pobacila unatoč zabrani - 1 Ispovijest žene koja se morala izboriti za pobačaj jer je on zakonom zabranjen: "Ne bih imala ništa, rodila bih mrtvo dijete, a bol bi bila tisuću puta veća“ Slika nije dostupna Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah

Francuski Le Figaro je 19. rujna objavio u rubrici "Rasprave i
mišljenja" napis filozofa i profesora Roberta Redekera koji upozorava na "pokušaj islama da uguši ono najvrednije što Zapad ima i što ne postoji ni u jednoj muslimanskoj državi, a to je sloboda mišljenja i govora". 

Redeker naziva Kuran "knjigom nečuvenog nasilja", a proroka
Muhameda "nemilosrdnim vojnim vođom".

Njemački dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung je 16. rujna objavio je tekst njemačkog povjesničara Egona Flaiga o proroku Muhamedu kao o uspješnom vojnom vođi i iznosi argumente u prilog tezi da je islam povezan s nasiljem.

- Ministar informiranja je izvijestio da neće dopustiti da u Egipat uđe bilo kakva publikacija u kojoj se vrijeđa islam ili se potiče mržnja i prijezir prema bilo kojoj religiji, objavila je Mena.

Egipatska vlada inače rijetko zabranjuje europske novine i časopise.