Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Egipat optužuje Europu za diskriminaciju i ksenofobiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljuta zbog rezolucije Europskog parlamenta o stanju ljudskih prava u Egiptu, egipatska vlada uzvratila je optužbom da su vjerske i etničke manjine u Europi izložene sve većoj diskriminaciji.

Egipatska vlada i parlament odbacili su rezoluciju Europskog parlamenta ocijenivši da se radi o nedopuštenom uplitanju u unutarnje stvari.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Europski parlament jučer je usvojio rezoluciju u kojoj je pozvao egipatsku vladu da prekine sa svim oblicima, pa i onim pravnim, ometanja u radu i pritvaranja medijskih djelatnika te aktivista za zaštitu ljudskih prava.

"Egipat je jako zabrinut zbog sve lošijeg poštivanja prava vjerskih i etničkih manjina i imigranata u Europi", stoji u priopćenju egipatskog ministarstva vanjskih poslova.

"Osuđujemo pojavu ksenofobije i diskriminacije protiv muslimana u različitim dijelovima Europe", dodaje se u priopćenju.

U njemu se citira dio izvješća OESS-a u kojem stoji da su europski muslimani suočeni s diskriminacijom u području školstva i stanovanja te kroz poistovjećivanje s teroristima i ekstremistima.

Parlament je najavio da će prekinuti neke oblike kontakata s
predstavničkim tijelom EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene