Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljuta zbog rezolucije Europskog parlamenta o stanju ljudskih prava u Egiptu, egipatska vlada uzvratila je optužbom da su vjerske i etničke manjine u Europi izložene sve većoj diskriminaciji.


Egipatska vlada i parlament odbacili su rezoluciju Europskog parlamenta ocijenivši da se radi o nedopuštenom uplitanju u unutarnje stvari.

Vezani članci Koronavirus Treći val pandemije poharao Europu: U većini zemalja stroge mjere do daljnjeg na snazi, neke oborile crne rekorde Pacijenti na respiratoru u Italiji Crna brojka: Europa je u petak prešla milijun umrlih od koronavirusa

Europski parlament jučer je usvojio rezoluciju u kojoj je pozvao egipatsku vladu da prekine sa svim oblicima, pa i onim pravnim, ometanja u radu i pritvaranja medijskih djelatnika te aktivista za zaštitu ljudskih prava.

"Egipat je jako zabrinut zbog sve lošijeg poštivanja prava vjerskih i etničkih manjina i imigranata u Europi", stoji u priopćenju egipatskog ministarstva vanjskih poslova.

"Osuđujemo pojavu ksenofobije i diskriminacije protiv muslimana u različitim dijelovima Europe", dodaje se u priopćenju.

U njemu se citira dio izvješća OESS-a u kojem stoji da su europski muslimani suočeni s diskriminacijom u području školstva i stanovanja te kroz poistovjećivanje s teroristima i ekstremistima.

Parlament je najavio da će prekinuti neke oblike kontakata s
predstavničkim tijelom EU-a.