Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje četiri osobe su poginule u nevremenu u Egiptu, dok je Kairo paralizirala oluja, javile su vlasti i mediji.


Tri mornara na luksuznom kruzeru Costa Europa, koji je krstario od Dubaija prema Italiji, poginula su kada je brod udario u pristanište ljetovališta Šarm el-Šeik na Crvenom moru, prema pomorskim vlastima. Ozlijeđena su i četiri putnika, tri Britanca i jedan Talijan. Brod je teško oštećen s desne strane, a posada pokušava držati kontrolu nad situacijom. Također traži se smještaj i avionski letovi za zbrinjavanje 1.400 putnika i članova posade.

Još je najmanje jedna osoba poginula, a 50 je ranjeno u nevremenu, prenose mediji. Nevrijeme je počelo u četvrtak navečer iznenadivši Egipćane nakon vala vrućine. U Kairu je gotovo obustavljen promet jer su brojne ulice poplavljene. U Aleksandriji su vlasti zatvorile luke zbog udara vjetra koji podižu valove visine i do šest metara. (Hina)

Vezani članci Tuča, Ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Istru i Kvarner. Munje parale nebo, zabilježeno njih 14000 Tornado u Alabami (Foto: AFP) Smrtonosni tornado poharao jug SAD-a: Najmanje 23 poginulih, među žrtvama i djeca, materijalne štete ogromne