Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mještani manjeg mjesta u pokrajini Kirkuk ranije su spalili njihovu zastavu i podmetnuli vatru na nekoliko njihovih vojnih položaja.


Džihadisti Islamske države u četvrtak su oteli 40 muškaraca iz manjega mjesta u sjevernoj iračkoj pokrajini Kirkuk, čiji su mještani ranije spalili njihovu zastavu i podmetnuli vatru na nekoliko njihovih vojnih položaja, izvijestili su policija i očevici.

VIDEO Ispovijest: 'Kako sam preživio masakr i zvjerstva džihadista'

Vezani članci Slika nije dostupna SAD optužuje četvoricu Iranaca za planiranje otmice njujorške novinarke Slika nije dostupna Irak: U petak oteta trojica Amerikanaca, još nema vijesti gdje su

Stanovnici sunitskoga muslimanskog grada Havidže u telefonskom razgovoru za Reuters rekli su da ne znaju kamo su njihovi sumještani odvedeni.

Dosad su pobunjenici Islamske države oteli nekoliko stotina Iračana i sirijskih vojnika te brojne pripadnike drugih pobunjeničkih grupa, kao i novinare i civile. Neke su oslobodili nakon otkupnine, a neke su ubili.

Islamska država: Kontroliraju teritorij veličine Britanije, dnevno zarađuju milijune!

Amnesty International u utorak je optužio tu skupinu za otmicu nekoliko tisuća ljudi tijekom napredovanja prema selima na sjeveru Iraka, gdje žive mnogi pripadnici manjina, a među najbrojnijima su jezidi i kršćani. Nevladina udruga za obranu ljudskih prava džihadiste je optužila i da vode sustavu kampanju etničkog čišćenja te da pribjegavaju masovnim pogubljenjima pripadnika manjina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook