Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HARALD HITLER

Austrijske vlasti zabrinute: Hitlerov dvojnik mota se oko njegove rodne kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijske vlasti provjeravaju navode da se nepoznati muškarac mota oko kuće Adolfa Hitlera kao dvojnik nacističkog zločinca, uključujući i njegove prepoznatljive brkove, frizuru i odjeću.

"Tog gospodina često viđam u Braunau i pitam se je li to slučajno", prenosi list Oberoestrreichische Nachrichten post na Facebooku jednog stanovnika zajedno s fotografijom čovjeka koji podsjeća na Hitlera.

Pročitajte i ovo Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

Nacistički diktator rođen je 1889. u Braunau am Innu koji je tada bio dio Austro-ugarske monarhije.

Istražitelji su potvrdili navode lista.

Čovjek u dobi između 25 i 30 godina, posljednji je put viđen u lokalnoj knjižnici gdje je listao časopise o Drugom svjetskom ratu i predstavio se kao Harald Hitler.

Najmanje jednom fotografiran je ispred rodne Hitlerove kuće.

Austrijski parlament donio je u prosincu prošle godine odluku da se kupi ta trokatnica koju vlada iznajmljuje od 1972. kako bi kontrolirala kako se koristi.

Veličanje Hitlera kazneno je djelo u Austriji koju je nacistička Njemačka pripojila 1938. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene