Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U slučaju kojeg je njezin odvjetnik opisao kao pokušaj da se čini dobro, a koji je pošao po zlu, jedna žena iz New Orelansa priznala je krivnju zbog prodaje dvoje djece, koja su joj povjerena na brigu, za papagaja i 175 dolara.


'To je bio zaista traljav pokušaj usvajanja', rekao je Steve Sikich, odvjetnik Donne Louise Greenwell (53). 'Ona je samo pokušala pomoći djeci i situirati ih'.

Vezani članci Radi i dok spava Muž joj nema mira ni dok spava, pronašla je način da ga i tad zaposli Slika nije dostupna Warholova slika prodana za 43 milijuna dolara

Donna Louise je osuđena na 15 mjeseci teškog rada za svako od kaznenih djela prodaje maloljetnika, a kazne će izdržavati uzastopno.

U slučaju se radi o 5-godišnjem dječaku i 4-godišnjoj djevojčici za koje Donna Louise trebala brinuti.

Istražitelji kažu da je nazvala 46-godišnjeg Paula J. Romera i 27-godišnju Brandy Lynn Romero iz Evangeličke župe početkom prošle godine, nakon što je vidjela oglas za prodaju papagaja, te je ponudila da će za oko 2000 dolara dovesti i djecu.

Kad su Romerovi rekli da si to ne mogu priuštiti, posao je zaključen s pticom, vrijednom 1500 dolara, i ostatkom u gotovini.

Donna Louise je brinula za djecu gotovo godinu dana prije nego je srela Romerove, a njezini odvjetnici su uporo tvrdili da im je ona samo pokušavala naći bolji dom.

'Bila su pothranjena i prljava', kaže Sikich. 'Koliko razumijem, njihova majka je sama tražila od Donne da se brine za njezinu djecu.

Drugi odvjetnik iz tima je ustvrdio da su djeca 'napuštena i prepuštena njoj na brigu'. Vlasti do sada nisu uspjele pronaći ni majku ni oca napuštene djece i tako potvrditi navode obrane.

Iznos od 175 dolara trebao je pokriti troškove prijenosa starateljstva na Romerove, dok je papagaj trebao biti poklon za unuku Donne Louise.

Romerovi su također priznali krivnju za dva nedjela prodaje maloljetne djece. Njima je prijetila petogodišnja kazna zatvora, koju su izbjegli zahvaljujući iskazima koje su dali protiv Donne Louise.