Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvogodišnja djevojčica pronađena sa smrtonosnim ozljedama nakon policijske potjere umrla je od metka kojim je pogođena u lice, rekli su tužitelji.


Djevojčica je bila u kombiju u kojemu se nalazilo 30 kurdskih migranata koji je policija gonila sat vremena na jugu Belgije.

Vezani članci Posljedice poplava u Erfstadtu kod Kölna Zastrašujuće fotografije nakon poplava u Njemačkoj obilaze svijet: Područje oko Kölna doslovno progutala bujica Ilustracija Stravična nesreća u Turskoj: Autobus s migrantima sletio s ceste i zapalio se, poginulo najmanje 12 ljudi

Za vrijeme potjere, koja je počela na autocesti E42 pored grada Namura, došlo je do okršaja, prenosi u petak BBC.

Glasnogovornik policije rekao je da ne zna je li fatalni metak ispalio policajac.

Hitna služba je u prvotnom izvješću pogrešno navela da je uzrok smrti ozljeda glave.

"Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti metak koji je ušao u obraz", rekao je tužitelj Frederic Bariseau je za novinsku agenciju AFP i dodao da policija ne može potvrditi tko je ispalio metak.

Belgijski mediji objavili su da je djevojčica, koja je bila s majkom, izvučena kroz prozor kombija kako bi se policiju držalo na distanci.

Lokalni tužitelji zasad nisu potvrdili to izvješće.

Potjera je počela nedaleko od Namura u četvrtak rano ujutro.

Kombi je bježeći pred policijom vozio nekoliko kilometara prema zapadu i sudario se s drugim vozilom pored Monsa kad je djevojčica pronađena.

U potjeri je sudjelovalo 15 policijskih automobila i 30 policajaca, a okončana je oko jedan sat poslije ponoći.

Migrantni smješteni u obližnjem kampu Grande-Synthe poznavali su preminulu djevojčicu jer je njezina obitelj bila smještena u gimnastičkoj dvorani, kažu u francuskoj policiji. (Hina)