Prolaznici gledaju kako gori crkva Notre-Dame (Foto: Dnevnik.hr)
Prolaznici gledaju kako gori crkva Notre-Dame (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Jedan dužnosnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke koja je na vlasti u Republici Srpskoj, a na čelu joj je čelnik Predsjedništva BiH Milorad Dodik, izazvao je skandal na društvenoj mreži objavivši da je radostan zbog razornog požara u pariškoj katedrali Notre-Dame i tu tragediju vidi kao neku vrstu pravedne odmazde zbog sudjelovanja Francuske u zračnim udarima NATO-a na položaje bosanskih Srba tijekom rata u BiH te kasnije na SR Jugoslaviju.


"Neka izgori tko god je bombardirao Srbe, nevine i bespomoćne, Srpsku i Srbiju", napisao je član glavnog odbora Nezavisnih socijaldemokrata Rajko Vasić na svom profilu na Twitteru uz fotografiju znamenite pariške crkve u plamenu.

Vezani članci Katedrala Notre-Dame (Foto: AFP) Državno odvjetništvo u Parizu: ''Nema nikakvih dokaza da je požar u Notre-Dameu podmetnut'' Janko Popović Volarić (Foto: Instagram) I domaće zvijezde reagirale na tužne prizore izgorjele pariške katedrale: "Tužna vijest o jedinstvenom mjestu"

Vasić je ranije bio stranački glasnogovornik, a s te je pozicije uklonjen zbog opetovanih izjava i komentara kojima je poticao na međunacionalnu mržnju i bezobzirno napadao protivnike Dodikove politike.

Na njegov komentar požara u crkvi Notre-Dame uslijedile su brojne reakcije na Twitteru među kojima su dominirale one s osudama takvog istupa, no bilo je i korisnika te društvene mreže koji su dali potporu Vasiću konstatacijama kako je požar "Božja kazna" Francuzima.

Vasić je još veći skandal izazvao 2018. godine, uoči obilježavanja 23. obljetnice genocida u Srebrenici, poručivši Bošnjacima kako bi ih nešto slično moglo ponovo zadesiti.

"Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku", napisao je Vasić na Twitteru u srpnju prošle godine.

Jedina Dodikova reakcija na tu objavu bila je izjava kako je to Vasićevo "osobno stajalište". (Hina)