Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Dušan Fuštar osuđen na devet godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik smjene zatvorskih stražara u logoru Keraterm kod Prijedora, Dušan Fuštar, osuđen je danas pred Sudom Bosne i Hercegovine na devet godina zatvora nakon što je priznao krivnju po dijelovima optužnice koja ga je teretila za ratne zločine počinjene 1992. godine.

Optužnicu protiv Fuštara prvobitno je podigao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY), a bio je optužen zajedno sa Željkom Mejakićem, Momčilom Grubanom i Duškom Kneževićem, bivšim čuvarima u zarobljeničkim logorima Omarska, Keraterm i Trnopolje, gdje su odvođeni Bošnjaci i Hrvati s područja Prijedora, pri čemu su mnogi od njih zlostavljani i ubijeni.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Fuštara se izravno teretilo da je sudjelovao u odabiru dvadeset zatočenih muškaraca koji su potom odvedeni iz Keraterma i strijeljani.

Fuštar se predao ICTY-u 2002. godine, a njegov slučaj prepušten je Sudu BiH 2006. godine, kada je i prebačen u pritvor u Sarajevu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene