Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Prava sitnica

Evo koje otoke možete kupiti za 312 kuna po metru kvadratnom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gdje možete kupiti otok za 312 kuna po kvadratnom metru? U Dubaiju! Agencije za nekretnine su objavile da su na prodaju stavljena četiri otoka čije se cijene kreću od 312 do 328 kuna po kvadratnom metru.

Agencija za nekretnine Ujedinjenih Arapskih Emirata je objavila da u svojoj ponudi ima nekoliko umjetnih otoka koji se prodaju po cijeni od 312 do 328 kuna po metru kvadratnom. 'Postoji nekoliko otoka za prodaju i neki od njih su razvijeni. Uvjereni smo kako će se sva četiri otka prodati budući da su cijene jako razumne', kazao je Jordan Gounov, menadžer Agencije.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Otoci koji su na prodaju imaju površinu od 500.000 do 1, 5 milijuna metara kvadratnih i, prema riječima Gounova, vlasnici su ih spremni prodati za cijenu od 318 do 328 kuna po kvadratnom metru, piše Emirates 24/7.

>> Oboren rekord: Pogledajte najviši stambeni neboder na svijetu!

Jedan od otoka se prodaje za 318 kuna po kvadratnom metru, a ima otprilike 600.000 četvornih metara i ukupno košta oko 188 milijuna kuna. 'Neki od vlasnika imaju i razrađene projekte koje je odobrila tvrtka Nakheel', tvrdi Gounov.

Iako vlasnici traže punu isplatu u gotovini, Gounov kaže kako se neki od njih mogu složiti i s fleksibilnijim načinom plaćanja kroz godinu dana. Agencija je, međutim, odbila otkriti imena vlasnika zbog toga što je riječ o povjerljivim podacima.

>> Još jedno čudo arhitekture, pogodite gdje!

Prošle je godine čak nekoliko investitora svoje otoke dalo na prodaju, ali nije poznato jesu li ih uspjeli prodati na sekundarnom tržištu. Agencija tvrdi da na svojem popisu ima 300 otoka te da je čak 70% njih prodano.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene