Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni su

Strava na Otoku: Držali djevojku godinama kao robinju, tjerali je na rad i prostituciju pa joj oduzeli dijete

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
51-godišnja Julia Rafaelova nagovorila je djevojku još u listopadu 2013. godine da se iz Slovačke preseli u Englesku. Obećala joj je bolji život i posjet rodbini. Ništa od toga nije se dogodilo, a život djevojke ubrzo je postao najgora noćna mora.

Nakon što je nesretna djevojka stigla u mjestu Peterborough u Cambridgeshireu na istoku Engleske, Rafaelova ju je, zajedno s njezinim partnerom, 49-godišnjim Milanom Nemethom, držala kao robinju.

Ostavljali su je da spava na madracu na kuhinjskom podu, tjerali su je na rad i prostituciju, tukli i vrijeđali, a nakon što je ostala trudna - morala se odreći bebe samo nekoliko sati nakon što ju je rodila.

Par je djevojku prisiljavao na čišćenje njihove kuće, kuhanje, a tjerali su je i da krade po trgovinama zbog čega joj je policija otvorila kriminalni dosje. Ako je bilo što odbila, tukli su je.

U njezino mučenje bila je uključena i 32-godišnja Skarletta Rafaelova, Julijina kćer, koja je "pomagala" prevodeći razgovor kad bi ih posjetila socijalna služba. Ona se brinula i da plaća koju bi djevojka zaradila kad bi joj našli posao - sjedne na račun njezine majke.

Prijavile je kao mentalno bolesnu i dobile beneficije

Julia i Skarletta Rafaelova odlučile su djevojku prijaviti i kao mentalno bolesnu osobu kako bi stekle određene beneficije i prisilile su je da se složi s tim. Bile su prisutne na svim liječničkim pregledima, a Julia je liječnicima dostavila i dokumentaciju iz slovačke psihijatrijske ustanove.

Njihova žrtva morala je šutjeti na konzultacijama i ponašati se na način kako bi dokazala da ima mentalnih problema. U tri godine, Juliji je na račune uplaćeno 41.500 funti beneficija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Povreda mira pokojnika Potraga za vandalom: Upao na pravoslavno groblje i rušio spomenike

Skarletta, Julia i Milan osuđeni su na sudu nakon što su proglašeni krivima za niz kaznenih djela na suđenju prošle godine.

Julia Rafaelova osuđena je na 10 godina zatvora, dok je Nemeth osuđen na dvije godine zatvora. Skarletta Rafaelova je osuđena na dvije godine zatvora, uvjetno na dvije godine.

Prisilili ju da se odrekne djeteta

Sudac Sean Enright, izričući kaznu, opisao je Juliju Rafaelovu kao glavnu navodeći da je "otela žrtvi njezino dostojanstvo i slobodu".

"Ovu ste djevojku stavili u moderno ropstvo, učinili od nje sluškinju tijekom pet godina", naglasio je.

"Prisilili ste je da preda svoje dijete koje više nikad nije vidjela", nastavio je i dodao da je žrtva morala raditi uz prijetnje čupanjem kose i udaranjem raznim predmetima, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija U dječjim kolicima Užas u Srbiji: Beba ostavljena na pločniku, pronašao je slučajni prolaznik

Djevojka je uspjela pobjeći nakon slučajnog susreta sa sadašnjim partnerom kojeg je upoznala dok je radila u tvornici na proizvodnoj traci. Nemeth ju je u jednom trenutku pokušao oteti na ulici, no spriječili su ga prisutni prolaznici.

Nedugo nakon toga, djevojka i njezin partner postali su beskućnici. Prilikom traženja smještaja, djevojka je počela otkrivati detalje pakla koji je preživjela, a onda se u sve uključila i policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene