Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenio stajalište

'Dragi vođa' u Kini: Spremni smo vratiti se nuklearnim pregovorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-il poručio je u Kini kako je spreman bez preduvjeta vratiti se pregovorima o nuklearnim pitanjima, prenijela je kineska novinska agencija Xinhua.

Kim je takvu promjenu stajališta najavio tijekom ovotjednog posjeta Rusiji, a tijekom susreta u sjeveroistočnoj Kini s kineskim dužnosnikom Daiem Bingguom kazao je kako je predan ostvarenju cilja - korejskog poluotoka bez nuklearnog oružja, prenosi Xinhua.

'DNRK ostaje predan cilju uklanjanja nuklearnog materijala s korejskog poluotoka i spreman je u cijelosti provesti u djelo zajedničku izjavu od 19. rujna zajedno s drugim stranama, a u cilju održavanja i promoviranja mira i stabilnosti na korejskom poluotoku', prenijela je Xinhua Kima.

Sjeverna Koreja spremna je obnoviti šesterostrane pregovore bez preuvjeta, rekao je Kim. Razgovore o razoružanju dvije Koreje, Kine, Rusije, Japana i SAD-a Sjeverna Koreja napustila je 2008. godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kim Jong-un 'vrhovni vođa' I drugi dan sprovoda Kim Jong-ila suze i očaj Slika nije dostupna Nakon ljudi i ždrala Sada i svrake tuguju za Kim Jong-ilom...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene