Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Najgluplja ideja ikad'

Dozvolio učenicima korištenje mobitela pa se šokirao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj srednje škole u gradu Napervilleu u Illinoisu dopustio je učenicima da za vrijeme nastave koriste mobitele, no ubrzo se neugodno iznenadio.

Učenici svoj wireless pristup internetu nisu koristili samo za nadopunu nastavnom programu i brzo traženje informacija o kojima uče, već su se njime koristili i na testovima. Ravnatelj Bill Wiesbrook na varanje je posumnjao kada je jedan od učenika profesorici makroekonomije otkrio kako neki učenici samo zbog mobitela prolaze dobro na testovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Ravnatelj je odmah pozvao na razgovor 'osumnjičene' učenike te im zaplijenio mobitele, a njihovim pregledom utvrdio je kako su pomoću mobitela učenici varali na više testova. No to nije sve što je našao.

>> SMS poruke prikazivat će se u kontaktnim lećama!

Pregledavajući sms poruke koje su učenici izmjenjivali, na najmanje jednom mobitelu nađene su informacije o konzumaciji i raspačavanju droga. Ravnatelj nije želio potvrditi nalaze li se na mobitelima i fotografije na kojima učenici konzumiraju droge.

Osvrnuvši se na ove događaje ravnatelj je na kraju istaknuo kako je ideja o korištenju wireless interneta na satovima trebala učenicima učiniti gradivo zanimljivijim, no na kraju je ispala 'najgluplja ideja ikad'. Najavio je kazne za one koji su varali na testovima, a svim roditeljima učenika poslao je pismo u kojem ih upozorava kakvim se sve trikovima koriste njihova djeca na nastavi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene