Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljski premijer Donald Tusk, koji je u subotu izabran za novog predsjednika Europskog vijeća i kojemu se kao jedan od minusa zamjera slabo poznavanje stranih jezika, obećao je da će na sljedećem summitu u prosincu kojim će predsjedati govoriti engleski.


"Ovo je moja posljednja konferencija za novinare koju održavam kao poljski premijer i stoga ću govoriti na poljskom. Obećajem da ću na sljedećem summitu govoriti engleski", rekao je Tusk.

Vezani članci Slika nije dostupna TUSK ČESTITAO OREŠKOVIĆU 'Vaše imenovanje dolazi u ključnom trenutku za Hrvatsku i Europu' Slika nije dostupna 'Stanje je dramatično i ovako se ne može više nastaviti'

"Do prosinca ću 'izglancati svoj engleski", dometnuo je Tusk na engleskom i upotrijebio glagol "polish", koji znači glancati, polirati, ali ujedno označava i pripadnika poljskog naroda i poljski jezik.

Tusk predsjednik Europskog vijeća, Mogherini nasljednica Ashton

Tusk će također predsjedavati i summitima eurozone, iako njegova zemlja nije članica eurozone.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy predstavio je svoga nasljednika "kao veterana" među šefovima država ili vlada.

Tusk je premijer od 2007. i Poljska je jedina zemlja EU-a koji nije ušla u recesiju tijekom krize, koja je počela krajem prošlog desetljeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook