Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Izabrani

Tusk predsjednik Europskog vijeća, Mogherini nasljednica Ashton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izabrani su novi predsjednik Europskog vijeća te visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Čelnici zemalja članica EU-a izabrali su na izvanrednom summitu u Bruxellesu poljskog premijera Donalda Tuska za novog predsjednika Europskog vijeća, a talijansku ministricu vanjskih poslova Federicu Mogherini za visoku predstavnicu za vanjsku i sigurnosnu politiku, objavio je predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy.

Pročitajte i ovo Stéphane Séjourné (L) i Radoslaw Sikorski (R) Poljska obećala pomoć Ukrajini Francuski ministar pozdravio "povratak" jedne zemlje u Europu: "Vajmarski trokut vraća se u život i smatram da je to dobro" Slika nije dostupna Ususret summitu Brdo-Brijuni Milanović i Tusk o izbjegličkoj krizi i mogućim rješenjima

Tusk će naslijediti na tom mjestu Hermana Vana Rompuya, kojemu mandat istječe 30. studenoga. Mandat predsjednika Europskog vijeća traje dvije i pol godine, koji se jednom može obnoviti. Tusk pripada desnom centru, strankama okupljenim u Europskoj pučkoj stranci.

Milanović u društvu kraljice selfieja!

Visoku predstavnicu za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton naslijedit će Federica Mogherini, koja dolazi s lijevog centra. Visoka predstavnica je ujedno potpredsjednica Europske komisije, što znači da joj mandat traje pet godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene