Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Poruka iz Bruxellesa

TUSK ČESTITAO OREŠKOVIĆU 'Vaše imenovanje dolazi u ključnom trenutku za Hrvatsku i Europu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vaše imenovanje dolazi u ključnom trenutku i za Hrvatsku i za Europu', mporučio je predsjednik Europskog vijeća hrvatskom premijeru.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk čestitao je novom hrvatskom premijeru Tihomiru Oreškoviću na izboru i zaželio mu dobrodošlicu na sljedećem summitu EU-a koji će se održati 18. i 19. veljače.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Europsko vijeće Ivana Petrović iz Bruxellesa o zelenom svjetlu za BiH: "Glas protiv otvaranja pregovora bio bi bezveze, Plenković je rekao da to neće dopustiti" Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk (Foto: AFP) Prvo na poljskom Tusk će objaviti memoare pod naslovom ''Iskreno''

"U ime Europskog vijeća želim vam čestitati na izboru za premijera Republike Hrvatske. Vaše imenovanje dolazi u ključnom trenutku i za Hrvatsku i za Europu, kako bismo učinkovito rješavali izbjegličku krizu. Imaju u vidu ulogu regije kao ključne tranzitne rute za veliki broj migranata, Hrvatska će i dalje biti važan i vrijedan partner u tim naporima", kaže se u Tuskovoj čestitci.

"Europa također treba pokazati odlučnost u provedbi potrebnih ekonomskih reformi za stvaranje radnih mjesta i rasta. Vjerujem da će pod vašim vodstvom Hrvatska konstruktivno pridonijeti u suočavanju s tim kao i s drugim izazovima s kojima je Europa danas suočena", dodaje Tusk.

Na kraju poruke ističe da se veseli tijesnoj suradnji s novim hrvatskim premijerom te mu želi dobrodošlicu na sljedećem summitu 18. i 19. veljače. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene