Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donald Trump nakon bruxelleskih napada podupire mučenje osumnjičenika za terorizam. "Morate se baviti džamijama, htjeli to ili ne" - poručuje Trump.


Vodeći republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump izjavio je u utorak da Sjedinjene Države trebaju primjenjivati simuliranje davljenja ("waterboarding") i druge grube postupke kod ispitivanja osumnjičenika za terorizam i ponovo pozvao na jaču kontrolu na američkim granicama nakon napada u Bruxellesu.

Vezani članci Američka Nacionalna garda čuva Kapitol Čuvali su američki Kapitol na dan napada i nakon toga počinili samoubojstvo: Brojka se povećala na četiri Donald Trump Objavljene bilješke koje pokazuju kako je Trump pritiskao pravosuđe da proglasi izbore prevarom: ''Samo kažite da su korumpirani, ostalo prepustite meni''

Poslovni čovjek i milijarder Trupm rekao je da bi vlasti "morale moći činiti sve što je nužno" radi dobivanja informacija i sprječavanja budućih napada.

"Simuliranje davljenja bi bilo u redu. Ako je moguće izmijeniti zakone, htio bih i puno više od toga", rekao je Trump u emisiji "Today" na NBC-u, dodajući kako vjeruje da mučenje može biti korisno. "Morate dobiti informaciju od tih ljudi".

UŽIVO - JUTRO NAKON UŽASA Policija otkrila tko su bombaši iz zračne luke, jedan od njih stručnjak za eksplozive

Simulaciju davljenja, postupak tijekom kojeg se ispitaniku glava drži pod vodom, zabranio je predsjednik Barack Obama nedugo nakon stupanja na dužnost 2009.

Trump je usto pozvao na jači zakonski nadzor nad džamijama u SAD-u. "Trebate nadzor. Morate se baviti džamijama, htjeli to ili ne", rekao je Trump za Fox Business Network. "Ove napade ... nisu izveli Šveđani, to vam mogu reći". (Hina)