Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je rekao kako će unutar prve minute susreta sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom u Singapuru znati hoće li iz tog sastanka, koji je opisao kao "mirovnu misiju", izaći nešto dobro.


"Mislim da ću znati u prvoj minuti. Samo moja intuicija, moj osjećaj. Tako to radim", rekao je Trump novinarima na konferenciji za medije na summitu država G7. "Ako ću misliti da se ništa neće dogoditi neću gubiti vrijeme. Ne želim da i on gubi vrijeme", dodao je.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump objasnio zašto je naprasno otkazao napad na Iran: ''Pitao sam generala koliko će ljudi poginuti'' Kim Jong Un (Foto:AFP) Čistka u Sjevernoj Koreji: Kim zbog neuspjelog sastanka s Trumpom pogubio petero visokih dužnosnika

Glavna tema summita 12. lipnja u Singapuru je američki zahtjev da Sjeverna Koreja odustane od svog programa razvoja nuklearnog oružja.

Američki predsjednik je uoči susreta naglasio kako je sjevernokorejski čelnik "vođa o čijem se karakteru ništa ne zna".

Pjongjang je odbio odustati od svog nuklearnog arsenala i tvrdi da je on potreban kao štit od američke agresije. Sjedinjene Države u Južnoj Koreji imaju oko 28,5 tisuća vojnika, što je ostavština Korejskog rata.

"Pun sam samopouzdanja. To nikad nije učinjeno, nikad ispitano", istaknuo je Trump. "Pa tamo odlazimo s veoma pozitivnim duhom", zaključio je o nadolazećem susretu. (Hina)