Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon Obamine...

Pogledajte novu Trumpovu "Zvijer": Američka tajna služba oduševljena i hvali se po Twitteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik ima novu "Zvijer", a njome se pohvalio u New Yorku u ponedjeljak, pri dolasku u Ujedinjene narode gdje je održao govor.

Limuzina kojom se voze američki predsjednici javnosti je poznata pod nazivom "Zvijer", a predsjednik Donald Trump dobio je i svoju "Zvijer", kojom se i provozao New Yorkom.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

Novu Zvijer napravio je General Motors, a to je ujedno i prva nadogradnja predsjedničke limuzine još od 2009. godine, kad je novu predsjedničku limuzinu dobio Trumpov prethodnik Barack Obama.

General Motors pobijedio je na natječaju za izradu predsjedničke limuzine i sklopio ugovor vrijedan 15,8 milijuna dolara još 2014. godine.

Protekle nedjelje u New Yorku su viđene dvije nove predsjedničke limuzine, a to su samo prvi primjerci od njih desetak, koliko ih General Motors planira napraviti.

Dok je većina značajki Zvijeri strogo tajna, nova verzija imat će nekoliko istih značajki kao i prethodno predjsendičko vozilo. Trumpova zvijer bazira se na teškoj kamionskoj platformi GMC TopKick, koja je teška oko sedam tona. Njezina svjetla uzeta su s Cadillac Escalade SUV vozila.

Američka tajna služba se ipak prva pohvalila novim voznim parkom putem Twittera.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene