Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik ima novu "Zvijer", a njome se pohvalio u New Yorku u ponedjeljak, pri dolasku u Ujedinjene narode gdje je održao govor.


Limuzina kojom se voze američki predsjednici javnosti je poznata pod nazivom "Zvijer", a predsjednik Donald Trump dobio je i svoju "Zvijer", kojom se i provozao New Yorkom.

Vezani članci Melania Trump Melania Trump opet na udaru kritika i to samo zbog jedne fotografije kojom je poželjela sinu čestitati rođendan Slika nije dostupna "TRUMPMOBIL" - OTPORAN I NA BOMBE Topovi, puške i vrećice s krvlju samo su dio opreme nove "Zvijeri"

Novu Zvijer napravio je General Motors, a to je ujedno i prva nadogradnja predsjedničke limuzine još od 2009. godine, kad je novu predsjedničku limuzinu dobio Trumpov prethodnik Barack Obama.

General Motors pobijedio je na natječaju za izradu predsjedničke limuzine i sklopio ugovor vrijedan 15,8 milijuna dolara još 2014. godine.

Protekle nedjelje u New Yorku su viđene dvije nove predsjedničke limuzine, a to su samo prvi primjerci od njih desetak, koliko ih General Motors planira napraviti.

Dok je većina značajki Zvijeri strogo tajna, nova verzija imat će nekoliko istih značajki kao i prethodno predjsendičko vozilo. Trumpova zvijer bazira se na teškoj kamionskoj platformi GMC TopKick, koja je teška oko sedam tona. Njezina svjetla uzeta su s Cadillac Escalade SUV vozila.

Američka tajna služba se ipak prva pohvalila novim voznim parkom putem Twittera.