Ekstremne vrućine u Rusiji izmjerene u nedjelju (Foto: wxcharts.com)
Ekstremne vrućine u Rusiji izmjerene u nedjelju (Foto: wxcharts.com) Foto: wxcharts.com

Dok u Hrvatskoj čekamo temperature slične ljetnima i umjesto toga imamo olujno nevrijeme i temperature ispod prosjeka, na sjeveru Rusije u blizini polarnog pojasa, izmjerena je temperatura od nevjerojatnog 31 Celzijeva stupnja.


Dok Hrvatska i ostatak središnje Europe sredinom svibnja trpe temperature ispod uobičajenog prosjeka i olujno nevrijeme, na sjeverozapadu Rusije vladaju, za njihove pojmove, pasje vrućine, s temperaturama iznad 30 stupnjeva Celzija.

Vezani članci Aleksej Navaljni u Rusiji Aleksej Navaljni sletio u Rusiju pa ga odmah priveli, na moskovskom aerodromu uhićeni i njegovi pristaše Ilustracija Ruski teretni brod potonuo u blizini turske obale, u tijeku akcija spašavanja posade

Portal Severe Weather Europe izvještava o čak maksimalnom 31 Celzijevu stupnju, koliko je izmjereno u mjestu Kojnas, blizu polarnog pojasa u Rusiji, a čitava ruska oblast Arhangelsk mjeri između 25 i 30 stupnjeva. Temperature su to koje su znatno iznad prosjeka za ovo doba godine u tim dijelovima Rusije, odnosno veće su za čak 15 do 20 stupnjeva od uobičajenog prosjeka.

Temperature zraka u tim dijelovima Rusije ostat će ekstremno visoke još do srijede zbog prisutnog toplinskog vala.