Ekstremne vrućine u Rusiji izmjerene u nedjelju (Foto: wxcharts.com)
Ekstremne vrućine u Rusiji izmjerene u nedjelju (Foto: wxcharts.com) Foto: wxcharts.com

Dok u Hrvatskoj čekamo temperature slične ljetnima i umjesto toga imamo olujno nevrijeme i temperature ispod prosjeka, na sjeveru Rusije u blizini polarnog pojasa, izmjerena je temperatura od nevjerojatnog 31 Celzijeva stupnja.


Dok Hrvatska i ostatak središnje Europe sredinom svibnja trpe temperature ispod uobičajenog prosjeka i olujno nevrijeme, na sjeverozapadu Rusije vladaju, za njihove pojmove, pasje vrućine, s temperaturama iznad 30 stupnjeva Celzija.

Vezani članci Građani traže osvježenje od vrućina na fontanama (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell) "Žega bez daška vjetra": Hrvatska vrije na rekordno visokim temperaturama, za ove je gradove izdan crveni meteoalarm Slika nije dostupna NEOBIČNO VISOKE TEMPERATURE ZA JESEN, ALI TO NIJE SVE "Imamo abnormalnu situaciju"

Portal Severe Weather Europe izvještava o čak maksimalnom 31 Celzijevu stupnju, koliko je izmjereno u mjestu Kojnas, blizu polarnog pojasa u Rusiji, a čitava ruska oblast Arhangelsk mjeri između 25 i 30 stupnjeva. Temperature su to koje su znatno iznad prosjeka za ovo doba godine u tim dijelovima Rusije, odnosno veće su za čak 15 do 20 stupnjeva od uobičajenog prosjeka.

Temperature zraka u tim dijelovima Rusije ostat će ekstremno visoke još do srijede zbog prisutnog toplinskog vala.